Postitamiseks logi sisse, kasutades isiklikku kasutajanime või siis nime ja parooli: test (Logi sisse)

3rd. Feb 2010

Oskab keegi targem öelda, kuidas ma saan venemaa koerte sugupuud leida? Ei leia mina sealt venemaa kennelliidu lehelt sellist kohta.

3rd. Feb 2010

küsiks veel seda, et kas keegi on kursis venemaa paaritustingimustega? Igasugune info selles vallas oleks väga teretulnud.

3rd. Feb 2010

Sellist üldist andmebaasi vististi neil pole. Kõige parem oleks kasvatajaga usaldusväärsele jutule saada üritada infot koguda.

3rd. Feb 2010

Kui otsid mingit kindlat koera, siis googeldades leiab vahest nii mõndagi.Eriti ,kui tal on eelnevaid paaritusi juba olnud. Ja kindlasti kasvataja endaga suheldes saad vast ikka kõige parema ülevaate.

3rd. Feb 2010

Põhimõtteliselt siis polegi võimalik enne vaadata kuskilt?
See info, mis neil seal klubide kaupa üleval on, on suht puudulik. Imelik on esimese asjana kohe küsida, et kuulge, kas teil ikka paberid on korras? Kui inter ch tiitel on kinnitatud, siis põhimõtteliselt ilma FCI kuuluvuseta seda ei saaks eks?
Kuidas ma siiski saan kindel olla, et need dokumendid on ok, kui ma seda kuskilt kontrollida ei saa? See venemaa on ju imede maa, selles halvas mõttes..
Vaatame paarituseks isast sealt kandist, kui nüüd lähemalt rääkida asjast.
Ausalt öeldes, oleks ma väga tänulik, kui keegi räägiks oma kogemustest üldse paarituse osas. Kuna meil on veel pool aastat aega nagunii, siis otsustasin varakult hakata nõnda öelda infot koguma. Üks asi on see isase valik, aga teine asi on see protsess, kuidas see kõik välja hakkab nägema. Meil on oma kümme aastat koerad olnud, aga ei ole kunagi sellise teemaga kokku puutunud. Ühtegi pesakonda ei ole meil kunagi olnud. Mõtlesime, et kuna koeral uuringud olid ilusad ja ka pesakonna teistel koertel, siis peale talvist näituse hooaega (kui hästi läheb) paaritaksime suvel. Heli juurde kursustele `tiine koer ja poegimine` pean ma nagunii ennem minema:)

3rd. Feb 2010

Veidikene kindlust annab kui palud koera omanikul dokumendid arvutisse skanneerida ja sulle saata. INT CH tiitlit peaks olema läbi EKLi võimalik kontrollida (kinnitatud tiitel on kõigile FCI liikmesorganisatsioonidele kätte saadav). HD/ED tulemused.... õnnemäng :). Osa kasvatajatega kellega olen Venemaalt suhelnud teevad oma pildid Soomes, Austrias, Saksamaal - küsi kus on pildid tehtud. Paljud sugupuud jõuavad teistesse riikidesse välja, siis saad kasutada nende riikide andmebaase jne. Kindlasti soovitan kõik dokumendid ette küsida. See on sulle ainus võimalus veendumaks, et need üldse olemas on.

3rd. Feb 2010

Kuivõrd reaalsed on need uuringutulemused? Int ch osas, ma sain kinnituse ka mujalt, et see on jah õnneks kontrollitav, aga sugupuu on siiski müstika. Põhimõtteliselt
kui ma sellise paarituse teen, siis pean võtma koerte sugupuude koopiad Moskvast, paras jaebundrda. Nad ei oska ka ise vastata pooltele mu küsimustele. FCI kuuluvusega asjad saadeti mu meilie, aga kontrollida pole neid võimalik. Ma võin ise ka photoshpois igasugu dokumente ju teha? Mis kasu on googeldamisest, kui see näitab ainuüksi venemaa tulemusi?

3rd. Feb 2010

Seetõttu ongi need paaritused küsitavad. Kui Sul puudub isiklik usaldav suhe kasvataja või omanikuga (omanik peab siis samuti väga hästi informeeritud olema), siis ei saa sulle küll keegi julgustavat sõna öelda (kui just isiklikult koera ei tea). Ka ainult jutu peale ei saa lootma jääda... alles hiljuti võtsin ette "kuulujutu" ja hakkasin fakte kontrollima... tulemus oli hoopis midagi muud.. Seega, ega keegi ei saagi Sulle kaugelt nõu anda. Kui koer väga meeldib, siis tuleb lihtsalt päevi-nädalaid netis veeta ja otsida andmeid :). Kuna Sul on pool aastat aega, siis peaks seda piisavalt olema :) Jõudu!

3rd. Feb 2010

Teatud mõttes, siis venemaal paaritatud koer tekitaks umbusku? Ma ei ole lõpuni aru saanud, miks venemaa koeri aretuses ei kasutata? Seal on palju ilusaid koeri kas või selliselt lehelt. Väga palju on sisse toodu aretuseks, keda Eestis pole kunagi kasutatud?
http://www.senrus.ru/Bern/BZKobel.html

3rd. Feb 2010

Nende sissetoodud koerte kohta saad ilmselt sugupuude osas paremat infot just nende kasvatajalt( mõtlen seda kellelt koer osteti, sammuti ka välisriikide andmebaasidest, nagu Raili eelnevalt soovitas).Uuringute kohta vaid ilmselt niipalju, et palu endale saata kõik uuringuid puudutavad paberid ja katsu siis neid kuidagi kontrollida.Usun, et ega iga venemaa koeraomanik ei hakka ka pettusega tegelema.Seega tegemist küll palju, kuid kindlasti võib sealt leida väga huvitava koera.
Õnneks nagu Railigi mainis on sul hetkel aega, et kõik täpselt üle uurida. Ja kui tekib teatud paberite suhtes kahtlusi, siis võib ju ka meie kasvatajatega konsulteerida, ehk oskavad nad aidata ja suunata , kust paberi õigsust kontrollida. Jõudu tegutsemiseks!

4th. Feb 2010

Suured tänud kõigile!
Kas keegi oskaks öelda ka, kuidas see paarituse protsess hakkab välja nägema, et mitu päeva ma peaks üldse arvestama seal koha peal? On keegi kasutanud ka neid ovulatsiooni teste mida netis müüakse? Milline peaks see paaritusleping välja nägema, et ma nüüd päris mööda pükse ei saaks? Jummel, küll, mul on miljon küsimust ja neid tekib ilmselt veel.

4th. Feb 2010

Pöördu oma koera kasvataja poole. Kindlasti on ta nõus näpunäiteid jagama. Vajalikku infot on liiga palju, et seda siia lahti kirjutada.

5th. Feb 2010

Kunagi käis Venemaal oma berni paartitamas Berni Zonen Land Magnolia omanik Igor v.Rudswili juures ja aasta pärast käis uuesti.Venemaale minekul tehniliselt on mitu probleemi.põhiliselt asuvad paremad isased Moskvas,nendest enamus on sisse toodud Euroopast ja Skandinaaviast,nii,et neid veresid on lihtsam leida ja kasutada nendes riikides kui sõita Moskvasse.Kui rongiga sõita tuleb osta kogu kupee ja see on kallis.Saab sõita ka oma autoga aga teed on väga viletsad,autokindlustusega on ka mingid erimaksud.
Paaritustasud on väga kõrged,Magnolia omanik maksis 1000 euri ette ja teine kord jäi koer tühjaks ja oli juba vana ja teda rohkem ei paaritatud ja 1000 eurot ettemaksu läks kaduma.
paljude isaste omanikud nõuavad ka emase tupe bakteriproovi vastust.
Kolmas probleem on viisaga.Kui koeral algab jooksuaeg on vaja saada,nii,et peaks leidma inimese,kellel on Vene pass.Saab vormistada kiirviisa,aga kõik see maksab.
Sõitmisel tuleb võtta väljasõidusertifikaat ,näiteks Tallinnas Västiku tn.
Nõutakse vist ka leptospiroosi,täpselt ei tea.
Düsplaasia osas on nüüdsed koerad enamasti uuritud,puusaliigeseid on rohkem uuritud,aga venemaal sündinud koertel enne küünarliigste uuringuid ei tehtud.
Nii,et peab ikka väga hea koer olema,kelle juurde sõitmiseks nii suurt vaeva peab nägema.
Mõistlikum oleks vist sõita Euroopa riikidesse.
Inna

5th. Feb 2010 redigeeritud

5.8. Rahvusvahelistes reisirongides on Reisijail lubatud 4-kohaliste kupeedega vaguni
eraldi kupees vedada kahte spetsiaalses kastis või puuris kehtivat veterinaartõendit
omavat toalooma (kass, koer, linnud), tasudes kõigi kupees olevate kohtade eest
täishinnaga sõidupileti maksumuse ning lisaks iga looma veo eest 20-e kg pagasi
veotariifi.
Ühe inimese pilet on üle 1500kr,seega tuleb ühe kupee hinnaks edasi-tagasi sõiduks maksta umbes 12 00kr+viisa+1000 euri paaritustasu.

6th. Feb 2010

Ma suhtlen oma mõlema kasvatajaga, sest nagunii oma peaga ei hakka siin mingeid valikuid tegema. Sellegipoolest sain palju targemaks. Eks see oht, et asi ei õnnestu on alati võimalik. Meil oli plaanis autoga minna, et oleks natuke ka niisama ringi vaadanud ja puhanud, kuigi nüüd hakkab tunduma, et mingit puhkust sellest vaevalt tuleks:)
No keskmiseks paaritustasuks tuleks ju lõppkokkuvõttes nagunii kutsika hind? Või olen ma millestki valesti aru saanud.
Igaljuhul, mul on hea meel vastuste üle, et need emase lisauuringud olid täiesti üllatus. Hea on kasvõi teada, kui teine pool hakkab sulle selliseid asju rääkima ja sa elus esimest korda seda ei kuule.

Kirke

6th. Feb 2010

2003a.kehtestati Venemaa bernide tõuühingus aretuseeskirjad,mida saab lugeda siit,uusi eeskirju lehel üleval ei ole,nii,et võib olla on vanad kehtivad.
http://sennenhund.ru/modules.php?name=Pages&go=page&pid=12

Paaritustasuna on märgitud et kui pesakonnas on 3-8 kutsikat on tasuks üks kutsikas ja kui on üle 8,siis 2 kutsikat.
Düsplaasianõuetes seisab ainult puusaliigese düsplaasauuringu nõue,küünarliigeseid ei nõuta.

Kui maksta isegi 1000 euri ette+muud sõiduga seotud kulud,tuleb paarituse maksumuseks kidlasti rohkem kui ühe kutsika hind.

Sügisesel klubi näitusel oli Parim isane Bernerdalens Brandy,kes on Rootsis sündinud.